Oportunități de finanțare pentru școlile cu profil VET

Dragi colegi, vă supun atenției câteva elemente relevante cu privire la procesul de candidatură în cadrul Apelului 2020, domeniul formarii profesionale. Echipa VET a ANPCDEFP a elaborat și pune la dispoziția potențialilor candidați următoarele resurse utile:

  1. webinar-ul despre completarea formularului de candidatură KA102: https://youtu.be/Au4G6syIv8M;
  2. ghidul de completare a unei candidaturi KA102: https://www.erasmusplus.ro/library/VET/2020/Ghid%20completare%20formular%20candidatura%20mobilitati%20VET.pdf.

Prin accesarea link-ului https://webgate.ec.europa.eu/erasmus-applications/screen/home/opportunities?opportunitiesBy=Field&id=VET, potențialii candidați au acces la formularul de candidatura KA1 in domeniul formarii profesionale.

Totodată, pe site-ul Erasmus+ Romania a fost afișată o știre legată de BREXIT și de implicațiile pentru Programul Erasmus+ (https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/715). Potențialii candidați care doresc să implice parteneri de primire din UK, sunt invitați să urmărească știrile de pe site-ul Agenției, dar si pe cel al Comisiei Europene (https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about/brexit_ro), pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre acest aspect.

De asemenea, școlile cu profil VET pot depune și proiecte finanțate prin fonduri ale Spațiului Economic European (SEE 2014-2021). Din luna septembrie 2019, s-au extins posibilitățile de cooperare, astfel că partenerii nu vor mai fi doar din Norvegia, Islanda sau Liechtenstein, ci și din oricare dintre celelalte state beneficiare: Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Cipru, Croația, Estonia, Grecia, Lituania, Letonia, Malta, Portugalia. În acest sens, școlile din România pot fructifica acele conexiuni pe care deja le au prin Erasmus+.

Site-ul pentru Programul SEE se află la adresa www. ee44edu.ro, aici găsindu-se atât fișa proiectelor VET, cât și Ghidul candidaților, formularul de candidatură și Apelul național; termen limită este pe data de 5 mai 2020. Tot pe site este prezentat și un exemplu de bună practică.

Pentru școlile care vor depune anul acesta proiecte Erasmus+ KA1 și/sau KA2 și au nevoie de sprijin pentru îmbunătățirea candidaturii, vă aștept la consultări, zilnic între orele 14:00 – 16:00.

inspector școlar pentru proiecte educaționale,
Nicolae Loghinaș

Alte articole din categoria - Anunturi scoli

Contact

Slatina, str. Ec. Teodoroiu, Nr. 64 B
0249-410.927, 0249-412.314
Fax: 0249-412.801
secretariat@isjolt.ot.edu.ro