Categorii

Erasmus+, ghiduri de scriere a proiectelor

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a publicat ghidurile necesare pentru scrierea unui proiect Erasmus+ de succes pentru termenele limită, anul 2021.

Detalii: https://www.erasmusplus.ro/documente-candidatura

Precizări importante:

  • Institutiile care au obținut acreditare NU sunt eligibile pentru proiecte de scurta durata;
  • NU se poate candida pentru proiecte de scurtă durată cu consorții: proiectele de scurta durată sunt proiecte instituționale individuale;
  • Institutiile locale conexe sistemului educațional (ISJ, CCD, CJRAE) NU sunt grup țintă pentru proiectele de scurtă durată. Acestea, alături de parteneriatele de mică anvergură (small scale partnerships) sunt gândite de Comisia Europeana ca instrument de includere pentru organizații mici, noi, cu slabă capacitate instituțională, care lucrează în zone dezavantajate (rural, fără facilități de conectare la internet, cu șomaj ridicat, cu pondere ridicată de elevi romi sau cu nevoi speciale, cu pondere mare de profesori suplinitori etc.) și cu elevi sau persoane cu oportunități reduse. ISJ, CCD si CJRAE au capacitate instituțională dezvoltată prin statutul pe care îl au în peisajul educațional și după mai mulți ani de derulare de proiecte finanțate din surse diferite. Ele sunt calificate să candideze la acreditare din postura de lider de consorțiu, având apoi libertatea să trimită în mobilități de învațare și personalul propriu, conform nevoilor, pe lângă cel al școlilor din consorțiu.

Alte articole din categoria - Anunturi scoli

Contact

Slatina, str. Ec. Teodoroiu, Nr. 64 B
0249-410.927, 0249-412.314
Fax: 0249-412.801
secretariat@isjolt.ot.edu.ro