Concurs Juvenes Translatores, ediția a XI-a

Ministerul Educației Naționale anunță organizarea celei de-a XI-a ediții a concursului „Juvenes Translatores“ – un proiect pentru promovarea traducerii și a multilingvismului în rândul elevilor.
Acest concurs oferă tinerilor oportunitatea de a descoperi traducerea, o activitate care încurajează schimbul de valori, de cunoștințe, comunicarea și discursul interactive. Scopul acestui concurs anual de traduceri este să promoveze, să recunoască și să recompenseze învățarea limbilor străine, precum și să-i încurajeze pe tinerii lingviști. Abilitatea de a vorbi limbi străine reprezintă un factor important pentru tinerii care intră pe piața muncii, angajatorii căutând în mod activ candidați multilingvi, capabili să se adapteze și să reușească într-un mediu internațional
Testele se vor desfășura în 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.
În perioada 1 septembrie – 20 octombrie, liceele își pot înscrie elevii la concurs pe site-ul Juvenes Translatores: http://ec.europa.eu/translatores.
Concursul se va desfășura în data de 23 noiembrie 2017 în liceele din cele 28 de state membre, selectate prin tragere la sorți. Ediția 2017 este deschisă elevilor din învățământul secundar născuți în 2000.
Toate informațiile referitoare la concurs se găsesc pe pagina Internet, care prezintă condițiile de participare, precum și informații privind traducerea.

Alte articole din categoria - Limbi moderne

Contact

Slatina, str. Ec. Teodoroiu, Nr. 64 B
0249-410.927, 0249-412.314
Fax: 0249-412.801
secretariat@isjolt.ot.edu.ro