Competitia Spatiala Europeana Odysseus

Agentia Spatiala Romana (ROSA) invita elevii din aria dumneavoastra sa se inscrie la Competitia Spatiala Europeana Odysseus dedicata tinerilor, o experienta inedita care combina invatarea stiintifica si experienta practica!

Elevii din scoala primara sau gimnaziala, cu varste cuprinse intre 7 și 13 ani, se pot inscrie in categoria Skywalkers a competitiei pana pe 31 martie 2016 prin trimiterea unui desen inspirat de una din temele propuse de organizatori.

Elevii de liceu cu varste cuprinse intre 14 și 18 ani se pot inscrie in echipe de doi sau trei membri coordonati de un profesor in categoria Pionieri. Acestia au posibilitatea de a alege tipul de proiect pe care doresc sa il prezinte: un experiment, un videoclip, un prototip, o prezentare etc.

Temele competitiei sunt:

·         Sistemul Solar și știintele spatiale

·         Europa in spatiu

·         Fiintele umane pe Marte

·         Astrobiologie – cautarea vietii in Univers

Proiectele inscrise in concurs la categoria Pioneri vor fi evaluate in functie de urmatoarele criterii: excelenta academica, relevanta temei, abilitati de a rezolva probleme, originalitate, relevanta sociala, prezentare, valoarea tehnica, abilitati practice, durabilitate si constientizare cu privire la mediu.

In cadrul acestui program elevii vor avea sansa sa combine invatarea stiintifica si experienta practica printr-o abordare multidisciplinara. Totodata, aceasta competitie reprezinta o oportunitate pentru institutia dumneavoastra de a lua parte la realizarea unui obiectiv ambitios care are ca scop stimularea dezvoltarii oamenilor de stiinta calificati, a inginerilor si tehnicienilor din Romania.

Alte articole din categoria - Anunturi scoli

Contact

Slatina, str. Ec. Teodoroiu, Nr. 64 B
0249-410.927, 0249-412.314
Fax: 0249-412.801
secretariat@isjolt.ot.edu.ro